Davis Cup – David Goffin blij met rentree in Davis Cup

Davis Cup - David Goffin blij met rentree in Davis Cup

David Goffin behoort opnieuw tot de Belgische Davis Cup-ploeg, die het vanaf vrijdag in de kwartfinales opneemt tegen Italië. De Belgische nummer één paste in februari voor de confrontatie met Duitsland in de eerste ronde. De Luikenaar, die drie toernooien aan de andere kant van de Atlantische Oceaan (Acapulco, Indian Wells en Miami) achter de rug heeft, is sinds begin deze week in de Spiroudôme van Charleroi. “Ik ben blij hier te zijn na een lange Amerikaanse tournee en de ploeg en de staf terug te zien”, verklaarde het nummer 14 op de ATP-ranking dinsdag op een persconferentie. “Het is als een hap frisse lucht halen. Ik voel me goed, fysiek en mentaal. Bovendien is er geen verandering van ondergrond (hardcourt, nvdr.) in vergelijking met de toernooien die ik recent afwerkte. De enige wijziging is het overgaan van outdoor naar indoor.”

“Elk team is te duchten”, aldus Goffin. “Tegen Duitsland hebben we gezien dat je een ontmoeting kan winnen zonder op papier favoriet te zijn. Het was speciaal en best wel stresserend om de wedstrijd in Duitsland van buitenaf te volgen. Maar uiteindelijk werkten mijn teammaats een superweekend af. Ik vond het mooi dat ze hun niveau wisten op te krikken en een krachttoer realiseerden.”

België is volgens Goffin favoriet tegen Italië, dat het mogelijk zonder zijn nummer één Fabio Fognini (ATP 28) moet stellen. “We mogen de Italianen niet onderschatten en moeten er vol voor gaan. Elke wedstrijd zal moeilijk zijn. We hebben drie punten nodig, ik hoop dat dat het geval zal zijn op het einde van het weekend. Fognini is een uitstekende speler, die in staat is om op een heel hoog niveau te spelen. Als hij erbij is, zal Italië een beetje sterker zijn. Maar het hangt ervan af hoe hij er fysiek en mentaal voor staat. We zullen zien, wij hebben daar geen invloed op”, besloot Goffin.

bron: Belga