Bourgeois naar Brazilië en Peru – Bourgeois bezoekt beurs met baggeraars, bier en babes

Bourgeois naar Brazilië en Peru - Bourgeois bezoekt beurs met baggeraars
Bourgeois naar Brazilië en Peru - Bourgeois bezoekt beurs met baggeraars

Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) heeft vandaag in Sao Paulo de grootste transportbeurs van Zuid-Amerika bezocht. Vlaanderen heeft er een grote stand met de havens en baggeraars. De beurs loopt vol met Braziliaanse babes, maar Vlaanderen lokt klanten met biertjes. Intermodal vindt al meer dan twintig jaar plaats. Vlaanderen is er vaste klant. De havens van Gent, Zeebrugge en Antwerpen zijn er vertegenwoordigd, net als verschillende havenbedrijven en onze baggeraars Jan De Nul en Deme. Bourgeois bezocht de beursstand en kon ook de Braziliaanse minister van Transport verleiden om er een biertje te komen proeven.

Waar België of Vlaanderen op een beurs verschijnt, is er meestal bier te krijgen. Dat blijkt goed te werken om bezoekers op de stand te houden. Wie uitgekeken is op de schaarsgeklede hostesses op andere standen in Sao Paulo, kan bij de Vlamingen van een Brugse Zot komen nippen. De Vlaamse bedrijven schenken in Brazilië op drie dagen 1.500 pintjes van een kostenbesparende hoeveelheid van 20 cl.

Voor de opening van de beurs zat Bourgeois nog even samen met de Braziliaanse transportminister Mauricio Quintella Lessa. Hij trachtte vaart te krijgen in een netelig dossier van de Vlaamse baggeraars. Zij kampen met een jaar vertraging in een groot baggerproject in de haven van Rio Grande, onder meer door budgetproblemen langs Braziliaanse kant.

Het contract, getekend in 2015, loopt binnenkort af en juridische onzekerheid moet worden vermeden. De baggeraars hebben ondertussen immers voorbereidende kosten gemaakt voor onder meer studiewerk. De Braziliaanse minister zei tijdens het gesprek met de minister-president dat hij de intentie heeft het contract te verlengen.

Bron: Belga