Vandaag droog met opklaringen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Deze namiddag blijft het droog en vormen er zich ook in Laag- en Midden-België breder wordende opklaringen. Ten zuiden van Samber en Maas is het zonnig en ontwikkelen er zich enkele onschuldige stapelwolken. De maxima liggen tussen 12 graden in Hoog-België en 16 graden in Belgisch Lotharingen met in Vlaanderen waarden tussen 13 en 15 graden naargelang de zonneschijn. Morgenochtend is er veel bewolking in het westen en zijn er meer opklaringen in het oosten. Later overdag krijgen we een afwisseling van opklaringen en wolkenvelden, en blijft het op een lokaal buitje na droog. De maxima liggen tussen 12 graden in Hoog-België en 15 of 16 graden in Vlaanderen.

Woensdag begint de dag op de meeste plaatsen grijs met nevel, mist of laaghangende bewolking. Later op de dag blijft de bewolking overwegen en zijn de opklaringen eerder schaars maar het blijft wel droog. Het wordt wat frisser met maxima van 9 graden in Hoog-België en 13 graden in het centrum. De wind waait zwak tot overwegend matig uit noordwestelijke richtingen.

Donderdag is het bewolkt maar zo goed als droog met een matige noordwestenwind. In het noordoosten is eventueel een buitje mogelijk. De frisse maxima liggen tussen 7 en 12 graden. 's Avonds en 's nachts klaart het uit en kan het in de Ardennen lichtjes gaan vriezen.

Van vrijdag tot maandag krijgen we meer en meer zon. Vrijdag liggen de maxima rond 14 graden bij een matige westelijke wind, in het weekend stijgen de temperaturen richting 18 graden bij weinig wind. Maandag wordt het met een zuidelijke wind mogelijk nog wat warmer.

bron: Belga