Club Brugge onthoofd in volle titelstrijd

Jelle Vossen wordt afgevoerd op een brancard
Belga / K. Desplenter

Play-off 1 is nog maar net begonnen of bij Club Brugge zitten ze al met de handen in het haar. Na de verloren veldslag tegen AA Gent heeft de landskampioen vrijwel geen fitte aanvallers meer.

Het verklaart ongetwijfeld deels waarom Michel Preud’homme na de wedstrijd zo ontgoocheld was. Niet alleen doet AA Gent dankzij de 2-1 overwinning opnieuw volop mee voor de titel, Club Brugge moet zijn achterstand op leider Anderlecht zien goed te maken met een onthoofde selectie.

Terwijl blauw-zwart sowieso al krap zat in het offensieve compartiment, is dat na de ‘Slag om Vlaanderen’ helemaal het geval. Zo moest doelpuntenmaker Wesley Moraes halverwege de eerste helft noodgedwongen plaats ruimen voor Jelle Vossen, die na de match zelf op een brancard werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

Geen breuken

Voorlopig is het nog onduidelijk hoe lang beide spitsen buiten strijd zijn, al bracht een eerste onderzoek geen breuken aan het licht. «Wesley liep een zware kneuzing en een diepe open wonde op», klinkt het. «Bij Vossen wees een eerste scan uit dat er geen breuk in het bekken is. De komende dagen moeten duidelijkheid brengen over de onbeschikbaarheid van beide spelers.»

Het lijkt in ieder geval vrij onwaarschijnlijk dat de twee zaterdag alweer fit zijn voor de thuiswedstrijd tegen Charleroi, wat meteen een hele belangrijke wedstrijd wordt voor Club. Daarna volgen uitmatchen tegen Zulte Waregem en Anderlecht, dus kan de landskampioen zich eigenlijk geen puntenverlies permitteren.

Engels als noodoplossing

Het roept wel de vraag op wie er voor de goals zal zorgen. Met ook nog José Izquierdo, Anthony Limbombe, Lior Refaelov en Abdoulay Diaby in de lappenmand, heeft Preud’homme enkel nog Dorin Rotariu achter de hand. De jonge Roemeen is wel eerder een flankspeler en sprokkelde alles samen nog geen 300 speelminuten bij elkaar.

Een andere optie testte Preud’homme zondag al uit: Björn Engels in ware Daniël Van Buyten-stijl in de aanval laten postvatten. De centrale verdediger speelde in de jeugd als aanvaller en bewees in het verleden al meermaals dat hij de goal nog altijd weet staan.