Gentse oppositiepartijen over circulatieplan: "Te vroeg voor evaluatie"

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Gentse oppositiepartijen N-VA, CD&V en Vlaams Belang zeggen dat het nog te vroeg is voor een evaluatie. Ze kijken uit naar 18 april, de dinsdag na de paasvakantie. "We zitten in de paasvakantie, er is weinig volk op de been", zegt N-VA-fractieleider Elke Sleurs. "Veel mensen zijn op vakantie, zijn niet of minder aan het werk en ook de schoolgaande jeugd is er niet." Sleurs herhaalt verder haar bezwaren over de manier waarop het plan is ingevoerd, ze vreest onder meer ook gevolgen voor mensen die minder mobiel zijn.

Ook CD&V-fractieleider Veli Yüksel reageert afwachtend. "Het is veel te vroeg om nu al een reactie te geven of een evaluatie te maken om te zien waar de problemen en gebreken zich voordoen. Het is paasvakantie en we moeten echt afwachten tot scholen beginnen en mensen terug aan het werk gaan. Het is vooral uitkijken naar de absorptiecapaciteit op de kleine ring en ook hoe het zal gaan met de toegang tot de lobben."

Hetzelfde geluid bij Vlaams Belang tot slot. "The proof of the pudding is in the eating", zegt fractieleider Johan Deckmyn. "Nu pas gaan de irritaties komen, ik vrees ook voor veel misverstanden."

bron: Belga