Wandelaar op de vingers getikt nadat hij berenwelp redt

Wandelaar op de vingers getikt nadat hij berenwelp redt
Facebook / Turtle Ridge Wildlife Center - Official Page

Een Amerikaanse wandelaar heeft een waarschuwing gekregen nadat hij zich ontfermde over een eenzame berenwelp. De man komt er goed van af, want de parkwachters had ook gerechtelijke stappen kunnen nemen. 

Tijdens een wandeling trof Corey Hancock een jonge beer op zijn rug aan. Het jonge dier zag er volgens de wandelaar ondervoed uit. Nadat hij even achter een boom had gewacht, om te kijken of de moeder in de buurt was, besloot hij de welp met zich mee te nemen.

Het beertje was er erg aan toe. “Ik bleef tegen hem praten en met hem wiebelen. Elke keer dat ik dacht dat hij zou sterven, snakte hij weer naar adem”, getuigt Hancock bij BBC News.

Eenmaal de Amerikaan opnieuw ontvangst had op zijn gsm, vroeg hij op Facebook voor hulp. Uiteindelijk kwam hij terecht bij een Turtle Ridge Wildlife Shelter, waar experts de berenwelp erbovenop hielpen. Het dier werd uiteindelijk overgebracht naar het Oregon Department of Fish and Wildlife (ODFW), waar ze zijn toestand in de gaten houden.

Hoewel Corey waarschijnlijk het leven van de beer gered heeft, waarschuwt ODFW wandelaars om zich niet over jonge dieren te ontfermen.

“We adviseren om niet aan te nemen dat een jong dier achtergelaten is, tenzij je de moeder hebt zien sterven”, aldus een woordvoerder van de organisatie bij The Oregonian. “Het is niet ongebruikelijk dat de moeder het jong even achterlaat. Jonge dieren uit hun natuurlijk habitat nemen is niet goed voor hen en het is gevaarlijk voor de mens. Bovendien is het tegen de wet”, besluit de woordvoerder.

Hoewel Hancock de wet heeft overtreden, onderneemt de organisatie geen juridische stappen. Het ziet ernaar uit dat de redder er van af komt met een tik op de vingers.

Update! Yesterday evening we received a malnourished, lethargic black bear cub. The cub, nicknamed “Elkhorn,” received…

Posted by Turtle Ridge Wildlife Center on Tuesday, 28 March 2017