Ronde van Vlaanderen - Lentezon brengt heel wat mensen naar Antwerpse Grote Markt voor ploegvoorstelling

door
Belga
Leestijd 1 min.

Antwerpen staat na zaterdag ook zondag helemaal in het teken van De Ronde van Vlaanderen. Heel wat wielerfans trokken al vroeg naar de Scheldestad, die in de komende jaren de start zal verzorgen. De politie is sterk aanwezig, net zoals de militairen. Onder meer met auto's worden omliggende straten afgesloten.

Sinds 8.00 uur is een fandorp op de Groenplaats geopend. Sinds 8.30 uur kijkt een goed vollopende Grote Markt naar de voorstelling van alle teams en renners, vlak naast het stadhuis. 's Ochtends vroeg was er geen al te grote volkstoeloop, maar omstreeks 9.30 uur geraakte de Grote Markt wel goed vol. De politie sluit intussen reeds bepaalde toegangen tot de Grote Markt af. De bezoekers worden voorzien van de nodige petten, Vlaamse vlaggetjes en kartonnen handen.

De stad raadt aan zo veel mogelijk via het openbaar vervoer, te voet of per fiets af te komen. Door de start van de Ronde paste De Lijn evenwel verschillende buslijnen aan. Er werden ook extra trams ingezet.

De Scheldekaaien zijn tot 15.00 uur afgesloten voor alle verkeer en de Waaslandtunnel is nog tot 11.30 uur toe. Ook heel wat andere straten zijn door de passage van de Rondekaravaan afgesloten.

Om 10.30 uur start de ronde aan Het Steen.

bron: Belga