Play-offs handbal - Hasselt doet na zege in Tongeren weer helemaal mee voor finaleplaats

Hasselt heeft zich zondag opnieuw in de strijd om de nationale handbaltitel gegooid. Op de derde speeldag van de play-offs boekte Hasselt in een Limburgse derby een 23-30 zege op het parket van Tongeren. Hasselt naderde zo tot op één punt van Tongeren, dat als tweede op drie punten van leider Bocholt volgt. Hasselt trok met het mes op de keel naar de buren van Tongeren. Bij een nederlaag zou een plaats in de finale halfweg de play-offs al heel ver weg zijn. De bezoekers namen meteen het initiatief en kwamen met veel dank aan de Nederlander Vossen al snel zes doelpunten voor (3-9). Met een 9-14 voorsprong mochten ze gaan rusten. Dankzij en uitstekende Qerimi kon Tongeren in de tweede helft even de neus aan het venster steken (22-25 in de 52e), maar in money-time diepten Bogaert, Roelants en Ooms de kloof weer uit.

Titelverdediger Bocholt, winnaar van de BENE-League, won zaterdag al met 27-24 van Wezet. De leider had de handen vol met de hekkensluiter. Pas in de slotfase werd het verschil groter dan twee doelpunten. Bij de rust was het 12-10. Wezet-doelman Kostas Gourgoumis blonk uit, zo stopte hij twee penalty's. In de tweede helft nam Wezet veel risico. Het ging in de aanval zonder doelman spelen en dat leverde op. Wezet kwam 16-17 en 18-19 voor. De bezoekers moesten echter ook enkele tegentreffers in het lege doel incasseren en uiteindelijk toonde Bocholt zich trefzekerder.

Volgende week staat de topper tussen Bocholt en Tongeren op het programma.