De Wever: "Sp.a kan niets anders doen dan op Groen-lijst te gaan staan"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) wil na de verkiezingen van 2018 graag verder Antwerpen besturen met zijn huidige coalitiepartners CD&V en Open Vld. Verder verwacht hij dat de sp.a niet anders zal kunnen dan op de Groen-lijst van Wouter Van Besien te gaan staan. Dat zei hij vandaag in VTM NIEUWS. In een peiling van Het Laatste Nieuws en VTM van afgelopen week boekte de N-VA van De Wever behoorlijk wat verlies, ook al bleef ze de grootste. Zijn centrumrechtste coalitie met CD&V en Open Vld blijft wel overeind. De Wever wil met die coalitie ook voortdoen. "Ik ben loyaal naar mijn partners, ik zou graag samen verder doen."

De forse winst van Groen in de peiling is volgens De Wever geen verrassing. "Dat strookt met mijn aanvoelen. Ik heb de indruk dat Groen aan de linkerzijde aan een opmars bezig is ten koste van de sp.a", zegt De Wever. "Ik denk dat sp.a geen andere keuze zal hebben dan op die Groen-lijst te gaan staan of dat het anders met hen slecht zal aflopen."

De Wever denkt dat Groen en sp.a zullen proberen een linkse coalitie te vormen met CD&V. "Dat moeten ze dan proberen. Dat is de democratie op zijn best, dan zal er een duidelijke keuze zijn. Ik zal vragen om verder te doen als burgemeester. Als men dat niet wil, dan kan men voor links kiezen en dan zullen we wel zien. Ik ga ervan uit dat ik die verkiezingen echt kan winnen."

bron: Belga