De paasvakantie gaat droog van start

door
Belga
Leestijd 2 min.

De paasvakantie gaat morgen van start met een droog weertje, met temperaturen tot 16 graden. De rest van de week blijft het droog, maar tijdelijk wat frisser. Tegen het eind van de week wordt het dan opnieuw zonnig en zacht, zo meldt het KMI vandaag. Deze namiddag is het overwegend zonnig met stapelwolken en eventueel een lokaal buitje in het binnenland. Maxima: 12 tot 17 graden. Deze nacht wordt droog weer verwacht, met vorming van mist bij minima van 2 tot 5 graden. Morgen begint de dag in Laag- en Midden-België grijs met mist en laaghangende bewolking die een groot deel van de voormiddag zullen blijven hangen. Op de Ardense hoogten is of wordt het algauw zonnig. De maxima liggen tussen 12 en lokaal 16 graden. Aan zee steekt na de middag mogelijk een zeebries op die zeemist opnieuw het land kan doen binnendringen.

Maandagnacht blijft het droog en rustig met opklaringen en lokaal opnieuw vorming van nevel, mist of laaghangende bewolking. De minima liggen tussen 1 en 6 graden. Dinsdag is het, na het optrekken van het lokale ochtendgrijs, eerst droog met opklaringen en wolkenvelden. In de loop van de namiddag komt er meer bewolking waaruit eventueel een spatje regen kan vallen. De maxima liggen rond 12 graden aan de kust, tussen 14 en 16 graden in het Vlaamse binnenland en tussen 11 en 13 graden in de Ardennen.

Woensdag begint de dag op de meeste plaatsen grijs met nevel, mist of laaghangende bewolking. Later op de dag blijft de bewolking overheersen en zijn de opklaringen eerder schaars, maar het blijft wel droog. Het wordt wat frisser met maxima rond 13 graden in het centrum. Donderdag is het bewolkt, maar zo goed als droog met temperaturen tot hooguit 12 graden. Van vrijdag tot zondag wordt het zonnig en opnieuw zachter met zondag temperaturen tot 16 graden of meer.

bron: Belga