ATP Miami - Roger Federer verslaat Rafael Nadal ook in Florida

door
Belga
Leestijd 2 min.

Roger Federer (ATP-6) heeft zondag voor de derde keer in zijn carrière het Masters 1.000-toernooi van Miami (6.993.450 dollar) gewonnen. In de finale nam de 35-jarige Zwitser in 1 uur en 35 minuten met 6-3 en 6-4 de maat van de Spanjaard Rafael Nadal (ATP-7). Federer won het hardcourttoernooi in Florida, na de vier Grand Slams het belangrijkste op de kalender, eerder in 2005 (ook toen tegen Nadal) en 2006. Nadal stond voor de vijfde keer in de finale, maar kon het toernooi nog niet op zijn palmares brengen.

Op de erelijst van Federer prijken nu 91 ATP-titels. Dit jaar won hij ook al het Australian Open en twee weken terug was hij de beste in Indian Wells. Ook in Melbourne (finale) en Californië (1/8 finales) versloeg hij telkens Nadal op weg naar de titel. Desondanks staat de 30-jarige Spanjaard in de onderlinge duels nog altijd in het voordeel (23-14). Nadal maakte dat verschil op gravel. Op hardcourt leidt Federer met 10-9. Het is al van het Australian Open van 2014, toen in de halve finales, geleden dat Nadal Federer wist te verslaan. Uit drie finales kon Nadal dit jaar nog geen toernooizege puren. Vorige week werd hem die in Acapulco afgesnoept door de Amerikaan Sam Querrey (ATP-27).

Federer was vorig jaar lang uitgeschakeld door een knieblessure, maar is nu weer helemaal terug. "De droom gaat maar door. Wat een start van mijn jaar, ongelooflijk", reageerde de Zwitser. Als de oude meester zo doorgaat kan hij dit jaar mogelijk weer een aanval gaan doen op de eerste plaats van de wereldranglijst. Die is nu in handen van Andy Murray, maar de Schot staat al een paar weken met een polsblessure aan de kant, net als zijn naaste belager Novak Djokovic. De Serviër ontbrak daardoor als titelverdediger in Miami. Djokovic was al zes keer de beste in Miami, waaronder de afgelopen drie jaar.

.

bron: Belga