85-jarige vrouw overleeft vijf dagen in de ‘wildernis’

85-jarige vrouw overleeft vijf dagen in de 'wildernis'
Foto Pixabay

Ruby Stein was vorige week op weg naar huis toen ze een verkeerde afslag nam. De 85-jarige vrouw kwam terecht in de wildernis, waar ze vijf dagen in haar auto overleefde.

Na een bezoekje aan haar achterkleinkinderen ondernam Stein een tocht huiswaarts van 400 kilometer. Het enige gezelschap in de wagen was haar kat. Op de snelweg nam ze een verkeerde afslag, waarna ze verdwaald raakte. Na 32 kilometer over een onverharde weg te rijden, kwam ze vast te zitten in een afgelegen gebied in het bergachtige Colorado. Er was geen gsm-mast in de buurt en de batterij van haar auto was al snel leeg, nadat ze toeterde en met de lichten flikkerde om de aandacht te trekken.

Ondanks de vrieskou en de uitdagende omstandigheden, wist de overgrootmoeder toch te overleven. Uit de kleren die ze bij zich had maakte ze een deken, de rest duwde ze tussen de kieren van de deur om de warmte binnen te houden. De 85-jarige vrouw rantsoeneerde haar snoep en smolt sneeuw in een leeg blikje katteneten.

Na vijf dagen stuitten twee wandelaars op de auto en de kranige tachtiger. “Nee, alles is niet oké”, sloeg ze uit toen ze gevonden werd. Maar na vijf dagen isolatie verkeerde Stein nog in goede doen. Het koppel gaf haar voedsel en water, maar de vrouw wou vooral een praatje slaan.

“Ik ben altijd al een actief persoon geweest! Van de dag dat ik geboren ben, ben ik een echte boerendochter”, aldus Stein bij Denver Post. Na het voorval willen haar kinderen dat ze niet meer rijdt, maar dat ziet ze niet zitten. “Van mijn auto blijven ze af! Ik rijd al rond sinds ik twaalf ben”, besluit de kranige tachtiger.