Weerbericht – Zaterdag regenachtig, zondag kleine kans op een buitje

Het is zaterdag op veel plaatsen zwaarbewolkt, met soms perioden met regen of enkele intense buien en zelfs kans op een donderslag. In het westen is de kans op buien wel kleiner, en verschijnen soms zelfs brede opklaringen. De maxima liggen tussen de 13 en 16 graden. Er staat een meestal zwakke wind uit zuidelijke of veranderlijke richtingen. Dat meldt het KMI. Tegen de avond wordt het overal droog, met opklaringen vanuit het westen. De minima schommelen tussen de 4 en 9 graden.
Na lage wolken of mist zondagochtend verschijnen de opklaringen. Er bestaat een kleine kans op een bui in de namiddag, maar ’s avonds worden de opklaringen breed en het blijft droog. Het kwik blijft stabiel, tussen 12 en 16 graden.
Begin volgende week komt een nieuwe hogedrukzone onze richting uit. Het wordt weer rustig en overwegend droog, met vaak brede opklaringen. Maandagochtend zijn er nog lage wolken of nevel en mist mogelijk. Dinsdag wordt het eerder wisselend bewolkt, met een kleine kans op een bui. De maxima liggen tussen de 13 en 15 graden in het centrum. Woensdag draait de wind naar het noorden waardoor het een tweetal graden frisser wordt. Er verschijnen dan ook meer wolkenvelden.

bron: Belga