Laatste verdachte schietpartij Brits parlement vrijgelaten

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Londense politie heeft vandaag de laatste van de twaalf verdachten vrijgelaten die in de nasleep van de aanslag van 22 maart in Londen waren opgepakt. "Alle personen die naar aanleiding van de terroristische aanslag bij Westminster waren opgepakt, zijn zonder beschuldigingen vrijgelaten", klinkt het in een persbericht van Scotland Yard. De persoon die vandaag werd vrijgelaten, is een dertigjarige man die in Birmingham was opgepakt.

De aanslag aan het Brits parlement en Westminster Bridge van 22 maart kostte aan vier mensen het leven. Vijftig anderen raakten gewond. De aanslag, uitgevoerd door Khalid Masood, werd opgeëist door IS, maar Scotland Yard gaf eerder te kennen dat er "geen enkel bewijs van associatie" gevonden werd tussen de dader en de terreurgroepen Islamitische Staat (IS) en al-Qaïda.

De 52-jarige Masood, die zelf omkwam bij de aanslag, werd tussen 1983 en 2003 verschillende keren veroordeeld voor agressie, illegaal wapenbezit en verstoring van de openbare orde. Tussen november 2005 en november 2006, en nog eens tussen april 2008 en april 2009, was de man professor Engels in Saoedi-Arabië.

Bron: Belga