Jupiler Pro League - Union start Play-off II met stuntzege tegen KV Mechelen

Tweedeklasser Union Sint-Gillis heeft zaterdagavond op de openingsspeeldag van Play-off II meteen voor een verrassing van formaat gezorgd. In Play-off IIa haalde traditieclub Union het met liefst 3-0 van KV Mechelen, dat pas op de slotspeeldag van de reguliere competitie naast een ticket voor Play-off I greep. Mombongo-Dues (14.) en Vandiepenbeeck (22.) zorgden voor een 2-0 ruststand in het Koning Boudewijnstadion, na de pauze zette Rajsel met een strafschop na vijftig minuten de 3-0 eindstand op het scorebord. In de andere wedstrijd in de poule haalde Sint-Truiden het op Stayen met dezelfde cijfers van Waasland-Beveren. Stef Peeters scoorde na 55 minuten de openingstreffer, Roman Bezus (72.) en Pieter Gerkens (85.) van op de strafschopstip dikten verder aan tot 3-0. In de derde wedstrijd van de eerste speeldag ontvangt Lierse zondag Standard Luik. Union en STVV komen met drie punten aan de leiding van de groep.

In Play-off IIb eiste een tweedeklasser bijna de hoofdrol op. Eupen moest in eigen huis immers een 0-2 achterstand ongedaan maken tegen tweedeklasser Roeselare (2-2). Kehli (11.) en Lecomte (27.) brachten de bezoekers al snel 0-2 voor, Henry Onyekuru zorgde na de pauze met twee doelpunten (53. en 76.) voor een 2-2 gelijkspel. Kortrijk tegen Moeskroen, een heruitgave van de fel gecontesteerde competitiewedstrijd op de slotspeeldag, eindigde op 2-1. Mergim Vojvoda bracht de bezoekers uit Henegouwen na 37 minuten op voorsprong, Xavier Mercier zorgde op slag van rusten voor de gelijkmaker. In de slotfase hield Barbaric (82.) met een treffer de drie punten thuis. De eerste speeldag in Play-off IIb wordt zaterdagavond afgesloten met het duel tussen Racing Genk en Lokeren. Kortrijk is voorlopig de eerste leider in de groep.

Play-off II werd dit seizoen voor het eerst uitgebreid van acht naar twaalf ploegen. De teams spelen twee keer tegen elkaar en begonnen met nul punten. De winnaars van de poules spelen de eindstrijd van Play-off II. De winnaar van die finale strijdt tegen een team uit Play-off I voor het laatste Europese ticket.