Jupiler Pro League - Racing Genk start met 4-0 zege tegen Lokeren aan Play-off II

Racing Genk is zaterdagavond met een vlotte 4-0 zege tegen Lokeren van start gegaan in Play-off 2B. Bij de rust stond de thuisploeg 1-0 voor. Genk was al in de eerste helft heer en meester. De Limburgers stapelden de kansen op, maar kenden pech in de afwerking. Zo was het wachten tot de blessuretijd voor Alejandro Pozuelo met een welgemikte plaatsbal de verdiende 1-0 op het bord zette. Ook na de pauze bleef het kansen regenen voor Genk, maar opnieuw was het lang wachten tot de netten ook effectief trilden. Mbwana Samata verdubbelde de voorsprong in de 72e minuut. Vijf minuten later stelde Jean-Paul Boetius de zege helemaal veilig. In de slotminuut maakte Naranjo er nog 4-0 van.

Eerder op de avond won Kortrijk in Play-off 2B met 2-1 van Moeskroen en speelden Eupen en Roeselare 2-2 gelijk. Genk en Kortrijk gaan zo met drie punten aan de leiding, voor Eupen en Roeselare (1). Moeskroen en Lokeren likken de wonden en gaan volgend weekend op speeldag twee voor de eerste puntenwinst. Moeskroen ontvangt dan Eupen en Lokeren neemt het tegen Kortrijk op. Genk trekt naar Roeselare.

Play-off II werd dit seizoen voor het eerst uitgebreid van acht naar twaalf ploegen. De teams spelen twee keer tegen elkaar en begonnen met nul punten. De winnaars van de poules spelen de eindstrijd van Play-off II. De winnaar van die finale strijdt tegen een team uit Play-off I voor het laatste Europese ticket.