Belgen in het buitenland - Scorende Christian Benteke stunt met Crystal Palace tegen Chelsea

door
Belga
Leestijd 2 min.

Chelsea heeft zaterdag op de dertigste speeldag in de Premier League een verrassende thuisnederlaag geleden. Het team uit Londen, dat in de stand ondanks het puntenverlies aan de leiding blijft, verloor met 1-2 van Crystal Palace. Rode Duivel Christian Benteke scoorde de winnende treffer voor Palace. Chelsea kende een droomstart, toen Fabregas (5.) al vroeg, op aangeven van Eden Hazard, de 1-0 op het bord zette. Maar Crystal Palace was niet aangeslagen, en draaide de score in twee minuten om. Zaha (9.) versloeg Thibaut Courtois eerst na een pasje van Christian Benteke, en vervolgens klopte de Rode Duivel (11.) de Belgische doelman een tweede maal. Chelsea ging verwoed op zoek naar de gelijkmaker, maar de bezoekende defensie stond pal. Ook Michy Batshuayi, die een kwartier voor tijd inviel, vond het gaatje niet. Thibaut Courtois en Eden Hazard, beiden weer fit na hun blessures bij de Rode Duivels, speelden bij Chelsea de hele match, net als Benteke bij Crystal Palace.

Tottenham Hotspur, met Toby Alderweireld en Jan Vertonghen in de basis en Mousa Dembélé als invaller vlak voor de pauze, won met 0-2 op Burnley. Dier (66.) en Heung-Min Son (77.) maakten in de tweede helft het verschil voor de Spurs. Steven Defour viel bij de thuisploeg na 78 minuten in.

Manchester United kwam in eigen huis niet verder dan 0-0 tegen West Bromwich Albion. Marouane Fellaini speelde bij ManU de hele match, terwijl Nacer Chadli bij de bezoekers iets over het uur naar de kant werd gehaald.

Watford won, zonder de geblesseerde Christian Kabasele, met het kleinste verschil tegen Sunderland. Britos (59.) maakte het enige doelpunt. Jason Denayer stond de hele match op het Sunderland-middenveld, zijn teammaat Adnan Januzaj werd na zeventig minuten gewisseld.

Chelsea (69 punten) blijft aan kop, met zeven punten meer dan eerste achtervolger Tottenham (62 punten). Manchester United staat vijfde met 53 punten. West Brom (44 punten) is negende, Watford (34 punten) tiende en Burnley (32 punten) vijftiende. Crystal Palace bezorgt zichzelf door de zege ademruimte en staat zestiende met 31 punten, vier meer dan Hull City dat op de eerste degradatieplaats staat. Sunderland blijft rode lantaarn met twintig punten.

Brighton & Hove Albion won op de 39e speeldag in de Championship, de Engelse tweede klasse, met 1-0 van staartploeg Blackburn na een goal van Murray (67.). Sébastien Pocognoli speelde de hele match bij de Brighton, dat in de stand met tachtig punten tweede blijft op een punt van leider Newcastle.

.

bron: Belga