Australiërs gaan op hun eigen manier om met overstromingen

Australiërs gaan op hun eigen manier om met overstromingen
Foto Youtube

De Australische deelstaat Queensland werd deze week stevig geteisterd door cycloon Debbie. Gehele straten stonden blank, maar down under hebben ze hun eigen manier om daar mee om te gaan.

De zware storm heeft heel wat schade aangericht in Queensland. Meer dan 25.000 mensen moest geëvacueerd worden, bomen werden uitgerukt en daken kwamen los. Bewoners werden ook gewaarschuwd om uit de buurt van het overstromingsgebieden te blijven, totdat het gevaar was gaan liggen.

Maar een groepje surfers in Murwillumbah Weir trekt zich daar weinig van aan. Zij vonden een stevige stroom en besloten er hun favoriete hobby op te beoefenen. Even later is de video is zelfs te zien hoe ze tot daar komen. Een jetski komt aanzwaaien en zet een surfers netjes af in de stroomversnelling.

Meerdere Australiërs hebben een manier gevonden om het beste te maken van cycloon Debbie. Een tweetal trok er met hun surfborden en een stevige 4×4 op uit om te surfen door een park.

Ex-Cyclone Debbie

People ignoring advice from authorities and entering floodwaters. Live coverage on Channel 7 now. Stream: www.plus7live.com.auLatest weather information: www.7News.com.au/weather Latest traffic information: https://qldtraffic.qld.gov.au/Send your photos & videos to 7 News http://m.me/7NewsBrisbane#TCDebbie #qldweather #7News

Posted by 7 News Brisbane on Wednesday, March 29, 2017