Wrak van Zuid-Koreaanse veerboot Sewol eindelijk aan land gebracht

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het wrak van de Zuid-Koreaanse veerboot Sewol is vandaag opnieuw aan land gebracht. Het schip, dat enkele dagen geleden weer boven water werd getild, is gesleept naar de haven van de stad Mokpo, in het zuidwesten van het land. De Sewol was op 16 april 2014 gekapseisd voor de zuidwestelijke kust van Zuid-Korea. Aan boord van de overbeladen ferry bevonden zich toen 476 mensen, onder wie 325 scholieren. Er kwamen zeker 304 mensen om bij de ramp. De lichamen van negen van die slachtoffers werden nooit teruggevonden.

Het lichten van het scheepswrak was een belangrijke eis van de familieleden van slachtoffers. Specialisten gaan nu onderzoeken of het wrak nog lichaamsresten of persoonlijke bezittingen bevat. "Dit is nog maar het begin", verklaarde Park Eun-Mi, de moeder van een van de vermiste slachtoffers. "We moeten de negen vermisten terugvinden voor hun familieleden."

Het kapseizen van de Sewol was een van de zwaarste scheepvaartrampen uit de Zuid-Koreaanse geschiedenis. Lee Joon-Seok, de kapitein van het schip, werd eind 2015 tot een levenslange celstraf veroordeeld. Hij werd schuldig bevonden aan moord omdat hij als een van de eersten de boot had verlaten en de passagiers moedwillig achterliet op de zinkende ferry.

Bron: Belga