Wegen van Beerschot-Wilrijk en Bjorn Ruytinx scheiden

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bjorn Ruytinx speelt volgend seizoen niet meer voor traditieclub Beerschot-Wilrijk. Na onderling overleg wordt het contract van de 36-jarige aanvaller op het einde van het seizoen verbroken. Dat heeft de leider van de eerste amateurliga vrijdag bekendgemaakt. "Gezien de verdere stap naar professionalisering die onze club volgend seizoen zal bewandelen en de privé-activiteiten van Bjorn Ruytinx in de horeca, vallen voor Ruytinx beide zaken haast niet meer te combineren. Daarom hebben we een akkoord gemaakt om onze onderlinge verbintenis op het einde van het seizoen te verbreken", legt sportief manager Frank Staes uit. "Bjorn blijft dus nog tot eind juni bij onze club aangesloten. De 36-jarige aanvaller, die volgens eigen zeggen nog geen verbintenis heeft met een andere club, krijgt daardoor nu de vrijheid om op zoek te gaan naar andere werkgever."

"El Toro" had nog een contract tot en met het seizoen 2017-2018 op het Kiel. Ruytinx verliet in januari 2016 KV Oostende, waar hij op een zijspoor was beland, voor Beerschot-Wilrijk. Eerder maakte hij van 2004 tot 2014 het mooie weer bij OH Leuven. Ruytinx is in Leuven een van de zaakvoerders van Café Sport.

Beerschot-Wilrijk staat na 26 speeldagen in de hoogste amateurklasse soeverein aan de leiding. Via de play-offs wil de ploeg van trainer Marc Brys de promotie naar 1B afdwingen.

.

bron: Belga