Weerbericht – Vrijdagavond kans op onweer

Vrijdag begint nog mooi, maar in de loop van de namiddag verwachten we stilaan regen of buien vanuit het westen. Het blijft wel warm, met temperaturen van 16 graden aan zee tot 21 graden in de Kempen. Vanaf vrijdagavond wordt het overal zwaarbewolkt met regen of buien. Een donderslag is daarbij niet uitgesloten. In het weekend wisselen opklaringen en wolken elkaar af, met kans op enkele buien. We krijgen maxima tussen 12 en 16 graden, meldt het KMI, dat ook waarschuwt voor CO-vergiftiging. Zaterdag hangt er eerst nog vrij veel bewolking, met regen in het oosten en enkele buien elders. Een plaatselijke donderslag blijft mogelijk. Na de middag klaart het op vanaf het westen. Vanaf de avond wordt het overal meestal droog. Het wordt iets minder warm, maar met maxima tussen 12 en 16 graden blijft het nog steeds te zacht voor de tijd van het jaar.
Zondag wisselen zon en wolken elkaar af, bij temperaturen tussen 12 en 16 graden. Een plaatselijke bui blijft mogelijk.
Begin volgende week zorgt een nieuw hogedrukgebied boven ons land opnieuw voor rustig en overwegend droog weer, bij temperaturen rond 15 graden in het centrum van het land. We moeten plaatselijk wel rekening houden met lage bewolking. Maandagochtend is er kans op nevel en mist.
Vanaf woensdag en donderdag winnen de wolken terrein. Bovendien trekt de wind dan aan en draait hij naar het noorden. Daardoor verliezen we enkele graden.

bron: Belga