Vlaamse regering heeft diversiteitsambtenaar ontslagen

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Vlaamse regering heeft diversiteitsambtenaar Alona Lyubayeva ontslagen. Dat wordt in regeringskringen bevestigd. Het ontslag van Lyubayeva zat er al even aan te komen. De Vlaamse diversiteitsambtenaar kreeg een negatieve evaluatie. Volgens Lyubayeva zelf werd ze ontslagen omdat ze zich te kritisch had opgesteld tegenover minister van Gelijke Kansen Liesbeth Homans (N-VA).

Volgens een bericht in De Morgen zouden er ook drie collega's naar een vertrouwenspersoon gestapt zijn om hun beklag te doen over de leiderschapskwaliteiten van Lyubayeva, twee van hen zouden een klacht overwogen hebben wegens pesterijen.

Lyubayeva werd vanmorgen gehoord door de Vlaamse regering. De ambtenaar kwam er zich verdedigen tegen haar negatieve evaluatierapport en nakende ontslag. Het gesprek met de Vlaamse ministers duurde een half uurtje. Naar verluidt was er niet echt sprake van een gesprek, maar werd er vooral geluisterd naar het verhaal van de ambtenaar.

Het mocht in ieder geval niet baten. De ambtenaar is nu ontslagen door de regering. Dat is door verschillende bronnen in regeringskringen bevestigd.

bron: Belga