Vijf personen opgepakt bij incidenten aan Turkse ambassade, bevestigt parket

door
Belga
Leestijd 2 min.

Bij de incidenten aan de Turkse ambassade gisterennamiddag zijn zes gewonden gevallen en vijf personen opgepakt. Dat meldt het Brusselse parket. Vier arrestanten werden ter beschikking gesteld van het parket en worden vandaag nog verhoord, de vijfde arrestant moest in het ziekenhuis blijven omwille van zijn verwondingen en zal verhoord worden zodra zijn toestand dat toelaat. "Gisteren, omstreeks 16.00 uur, is er een vechtpartij uitgebroken voor de Turkse ambassade tussen aanhangers en tegenstanders van de Turkse president in het kader van een referendum over een hervorming van de grondwet in Turkije", zegt parketwoordvoerder Pierre Geerinckx. "Meerdere personen hebben elkaar geslagen en gestoken, onder andere ook met een mes en een ijzeren staaf. Er zijn vijf gewonden onder de vermoedelijke daders van de slagen en steken. Een dame die zich tussen de hoofdpersonen van de vechtpartij plaatste, raakte ook gewond. Ze verblijft momenteel nog steeds in het ziekenhuis."

De Brusselse politie kwam tussenbeide om de orde te herstellen. In de loop van de avond schoolden ongeveer 150 tot 200 personen samen voor de ambassade en werd er met stenen gegooid, maar later keerde de rust terug. Het Brusselse parket heeft een opsporingsonderzoek geopend.

"Vier personen werden van hun vrijheid beroofd en ter beschikking gesteld van het parket", gaat de parketwoordvoerder verder. "Ze zullen vandaag worden verhoord. Een vijfde persoon werd van zijn vrijheid beroofd, maar moest in het ziekenhuis blijven wegens zijn verwondingen. Hij zal worden verhoord zodra zijn gezondheidstoestand dit toelaat. Een ijzeren staaf die vermoedelijk werd gebruikt om slagen toe te dienen, werd gevonden en in beslag genomen ter analyse."

bron: Belga