Minder zon dit weekend

door
Belga
Leestijd 2 min.

Deze namiddag neemt de bewolking toe en is er kans op wat regen in het westen en het centrum. Over het oosten blijft het droog en zonnig. De maxima schommelen tussen 16 en 20 graden. Vanavond en vannacht krijgen we eerst regen over het centrum van het land en daarna ook in het oosten, bij temperaturen tussen 7 en 10 graden. Dat meldt het KMI. Morgen is het in Hoog-België en in de Kempen lange tijd zwaarbewolkt met perioden van regen of buien. Over het centrum en het westen wordt het eerst deels bewolkt en droog; later is er hier en daar kans op een paar lokale buien maar in vele streken blijft het droog. Een donderslag is niet uitgesloten. Op het einde van de namiddag wordt het overal droog met meer opklaringen vanaf de kust. De maxima liggen tussen 10 en 16 graden.

Zondagochtend is er lokaal eerst kans op lage wolken of mist. Daarna verschijnen er opklaringen. De kans op een bui in de namiddag is klein. 's Avonds worden de opklaringen breed en blijft het droog. De maxima liggen tussen 12 en 16 graden.

Volgende week ontwikkelt er zich een nieuwe hogedrukzone ten westen van de Britse Eilanden. Die verplaatst zich naar onze streken, zodat het weer rustig en overwegend droog blijft met vaak brede opklaringen. Af en toe kunnen er wel lage wolken of nevel en mist voorkomen, vooral dan maandagochtend. Dinsdag wordt het eerder wisselend bewolkt met een kleine kans op een bui. De maxima liggen tussen 13 en 15 graden in het centrum. Vanaf woensdag draait de wind naar het noorden waardoor het een tweetal graden frisser wordt. Er verschijnen dan ook meer wolkenvelden.

bron: Belga