Gentse schepen van Mobiliteit signaleert (doods)bedreiging aan politie

Gentse schepen van Mobiliteit signaleert (doods)bedreiging aan politie

De Gentse schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) zegt (doods)bedreigingen op sociale media aan de politie te signaleren. Een klacht indienen doet hij niet. De krant De Gentenaar lijst vandaag een reeks berichten uit sociale media op waarin (doods)bedreigingen geuit worden aan het adres van Watteeuw. Zelf blijft de schepen daar rustig bij. Na overleg met burgemeester Daniël Termont (sp.a) vanmorgen besliste hij om de berichten te “signaleren” aan de politie, maar een klacht indienen doet hij niet.

“De politie zal wel oordelen of het belangrijk is of niet. Sociale media zijn blijkbaar plaatsen waar mensen zichzelf verliezen en af en toe over de schreef gaan”, zegt Watteeuw, die er persoonlijk dus niet zwaar aan tilt. “Ik vind het wel erg als ambtenaren verbaal bedreigd worden tijdens de uitoefening van hun job”, benadrukt Watteeuw.

Bij de invoering van het vorige mobiliteitsplan kregen de toenmalige schepen van Mobiliteit en de toenmalige burgemeester een brief met een kogel opgestuurd.

bron: Belga