Consortium 12-12 roept op benefietacties op te zetten voor "Hongersnood 12-12"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Consortium 12-12 roept vrijdag, bij de start van de paasvakantie, op om benefietacties op te zetten voor "Hongersnood 12-12". De centen die deze opleveren, zijn bestemd voor de slachtoffers van de hongersnood in Zuid-Soedan, Jemen, Somalië en Nigeria.

Alle steun en bijdragen voor de slachtoffers van de hongersnood zijn welkom, zegt de organisatie: lokale collectes, solidariteitsmaaltijden, verkoop, muziekevenementen, sportieve uitdagingen, strandspelen, enz. Bedoeling is om zoveel mogelijk mensen te bereiken en fondsen in te zamelen. Deelnemers kunnen hun actie registreren op http://action.1212.be/events/famine-12-12-nl.

Consortium 12-12 lanceerde "Hongersnood 12-12" drie weken geleden. De actie bracht tot nu toe al 3,725 miljoen euro op. "Sinds een week registreren wij gemiddeld meer dan twee giften per minuut. Onze landgenoten tonen zich dus echt wel solidair, maar met deze uitdaging en de enorme behoeften voor ogen, blijven meer middelen nodig op de korte termijn", zegt Erik Todts, coördinator van de oproep.

bron: Belga