Zo moest ‘Frozen’ oorspronkelijk eindigen

Foto - YouTube

De blonde lieve prinses uit ‘Frozen’, Elsa, wist al heel wat kinderen en families te betoveren. Nu blijkt dat dit oorspronkelijk helemaal niet de bedoeling was. Elsa moest een kwaadaardig personage worden.

De makers van de Disneyfilm ‘Frozen’ onthullen dat het verhaal oorspronkelijk niet zo moest aflopen. De producers hadden eerst een heel andere verhaallijn voor ogen waarin de ijskoningin een kwaadaardig personage zou moeten spelen. Tijdens de productie veranderden de bedenkers het scenario.

“Toen we oorspronkelijk begonnen aan het verhaal, waren Anna en Elsa niet eens zussen. Ze waren zelfs niet koninklijk”, zegt producer Peter Del Vecho aan Entertainment Weekly. De film had eerst meer op het sprookje ‘De Sneeuwkoningin’ van Hans Christian Andersen moeten lijken. In het eerste ruwe scenario was er een heerser met een bevroren hart. De kijkers moesten denken dat dat Elsa was. Haar hart was bevroren omdat haar man haar aan het altaar had achtergelaten.

Verder in het scenario zou de kwaadaardige ijskoningin een leger van sneeuwmonsters op poten zetten om de goede personages aan te vallen, terwijl Prins Hans zou bekendmaken dat hij degene was met een bevroren hart. De prins veroorzaakt een lawine om de aanval te stoppen, maar vernietigt daarmee heel Arendelle. Anna kan Elsa overtuigen om haar krachten te bundelen en het koninkrijk te redden. Zo ontdooit haar hart en is ze gered.

Dit einde kon de makers van de Disneyfilm niet bekoren. “We hadden geen enkele emotionele band met Elsa omdat zij gedurende de hele film de slechterik was”, zegt Del Vecho. Hierdoor begonnen de makers zich af te vragen hoe het zou aflopen als Anna en Elsa zussen waren. Ze maakten Elsa bang om haar geliefden te kwetsen en zo was de versie die wij vandaag kennen geboren.