Man krijgt plots brief die vader 36 jaar geleden op sterfbed schreef

Twitter/ K. Cook

Jon Rahl heeft onverwacht een ontroerende brief van zijn overleden vader gekregen. Die schreef de man 36 jaar geleden, toen hij op zijn sterfbed lag.

De vader van Jon, Richard, leed aan leukemie. Hij wist dat hij niet meer lang ging leven toen hij de brief aan zijn zoon en dochter eind 1980 schreef. De kinderen waren toen respectievelijk vier en twee jaar oud. “Aangezien geen van jullie beiden herinneringen aan mij zal hebben als jullie ouder worden, wilde ik jullie deze brief schrijven om te zeggen hoeveel ik van jullie hou. Het me spijt dat ik er niet zal zijn als jullie me nodig hebben”, schreef Richard.

Maar Richard stierf toen niet. Zes jaar later vierde hij zijn overwinning tegen de kanker en nodigde hij zijn gezin uit om een reis te maken naar Disneyland. Daarna kon hij zijn kinderen nog zien opgroeien.

36 jaar later

Jon ontdekte het bestaan van de brief pas dit jaar. Zijn beide ouders zijn ondertussen overleden en zijn vader werd uiteindelijk 70. De bezittingen van het koppel werden geveild en Melissa Stark kocht het dressoir waar de brief in verborgen zat. “Hij was achter de bovenste lade vastgetapet”, zei Stark.

Twitter/ K. Cook

Stark besloot uit te zoeken voor wie de boodschap bestemd was. “De brief was dichtgeplakt en ik voelde gewoon dat hij belangrijk was.” Dankzij de voornamen die erin stonden en de achternaam op een oude kredietkaart, die erbij was gevoegd, slaagde ze in haar opzet. Ze stuurde Jon Rahl vervolgens een bericht via Facebook om hem van haar vondst in te lichten. Bij de brief vond de vrouw ook een pijp van Jons vader.

Jon is de vrouw enorm dankbaar. “Dit document is zo bijzonder, als een knuffel uit de hemel”, zegt hij. Richard sloot de brief af met volgende woorden: “Als je jezelf graag ziet en respecteert, zullen de mensen van wie je respect en vriendschap verlangt, automatisch naar je toekomen. Met al mijn liefde, papa.”