Vijftig gewonden bij treinontsporing in India

Vijftig gewonden bij treinontsporing in India
Vijftig gewonden bij treinontsporing in India

Minstens 52 mensen zijn vandaag gewond geraakt toen een passagierstrein ontspoorde in de Indiase deelstaat Uttar Pradesh. Zeven wagons van de Mahakaushal Express, die op weg was naar New Delhi, kwamen naast de sporen terecht in het district Mahoba vanochtend, zo maakte de politie bekend. “52 mensen zijn gewond en naar ziekenhuizen overgebracht. De meesten hebben lichte verwondingen en zijn uit het ziekenhuis ontslagen. De toestand van twee passagiers is ernstig”, zei het lokale politiehoofd Gaurav Singh. Het treinverkeer op het spoor is opgeschort.

Een woordvoerder van de spoorwegen, Anil Saxena, houdt het echter op 25 gewonden. Er is een onderzoek gestart om de oorzaak van het ongeval te achterhalen. De politie sluit sabotage niet uit. Er zouden immers sporen zijn van een breuk in een spoor.

De Indiase spoorwegen vervoeren dagelijks ongeveer 20 miljoen passagiers, maar hebben een slechte reputatie op vlak van veiligheid. Volgens nationale statistieken komen sinds 2010 jaarlijks meer dan 25.000 mensen om bij spoorongevallen.

Bron: Belga