Indrukwekkende Westbrook leidt Oklahoma City naar play-offs NBA

door
Belga
Leestijd 2 min.

Er stond gisterenavond in de NBA andermaal geen maat op Russell Westbrook. De sterspeler van Oklahoma City leidde zijn team naar een hardbevochten 106-114 zege in Orlando, waardoor de Thunder meteen ook zeker is van een plaats in de play-offs. Westbrook wordt genoemd als een van dé belangrijkste kandidaten om tot MVP te worden uitgeroepen. Tegen de Magic toonde hij opnieuw waarom dat zo is. De 28-jarige point-guard scoorde liefst 57 punten, pakte 13 rebounds en deelde 11 assists uit. Daarmee tekende hij voor zijn 38e triple double van het seizoen. Hij kwam zo weer een stap dichter bij het record van Oscar Robertson. Die lukte 41 triple doubles in het shirt van Cincinnati Royals tijdens het seizoen 1961-1962. Westbrook heeft nog acht wedstrijden om dat te evenaren (en eventueel te verbeteren).

Oklahoma City stond in de tweede helft 21 punten in het krijt tegen Orlando maar sleepte onder impuls van Westbrook alsnog een verlenging uit de brand. Daarin trok de Thunder door en pakte zo een 43e zege van het seizoen (tegen 31 nederlagen). Meteen verzekerde het team zich als zesde ploeg in de Western Conference van een ticket voor de play-offs.

Nog gisterenavond was het uitkijken naar de clash tussen San Antonio en Golden State, respectievelijk tweede en eerste in het Westen. De Spurs begonnen voor eigen volk het best en leidden na het eerst kwart met 22 punten voorsprong. Daarna sloeg de motor bij de Warriors evenwel aan. Onder aanvoering van sterkhouder Stephen Curry (29 punten, 11 assists) trok de kampioen van 2015 het laken naar zich toe (98-110). Voor Golden State was het de 61e zege (14 nederlagen). San Antonio leed zijn 17e nederlaag (57 zeges).

bron: Belga