Eerste vlucht van Brussels Airlines naar Mumbai

Eerste vlucht van Brussels Airlines naar Mumbai

Vanaf vandaag heeft België weer een rechtstreekse vliegverbinding met India. Rond 10.45 uur stijgt vanop Zaventem de eerste Brussels Airlines-vlucht met bestemming Mumbai op. Het is voor de luchtvaartmaatschappij een eerste stap in het verre Azië. Brussel was jarenlang met India verbonden dankzij de Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways, maar die verhuisde haar activiteiten in maart vorig jaar naar de Nederlandse luchthaven Schiphol.

Nadat Brussels Airlines begin april al de verbinding met het Canadese Toronto van Jet Airways had overgenomen, kondigde het vorige zomer aan dat het in maart 2017 ook op Mumbai zou gaan vliegen.

Vanaf vandaag vliegt Brussels Airlines vijf keer per week heen en terug tussen Brussel en de Indiase metropool. De vluchten, die iets minder dan 9 uur duren, worden uitgevoerd met een Airbus A330. Die biedt plaats aan 262 passagiers. Voor de eerste vlucht richting Mumbai zijn 241 van die zitjes bezet, zo werd vernomen bij Brussels Airlines.

De nieuwe verbinding is een stap in het onbekende voor Brussels Airlines. Mumbai is immers de eerste Aziatische langeafstandsbestemming van de maatschappij. “Of die route al dan niet succesvol is, zal bepalen of Azië een nieuwe pijler in ons netwerk kan worden, net zoals Noord-Amerika dat is geworden sinds de lancering van New York in 2012 en nadien ook Washington en Toronto”, zei CEO Bernard Gustin eerder al. Afrika is al jaren de belangrijkste poot in het langeafstandsnetwerk van Brussels Airlines.

De eerste vlucht wordt ingewijd met een watersaluut op het tarmac. De passagiers kunnen zich aan een feestelijke ontvangst verwachten aan de gate.

bron: Belga