20-jarige verdachte opgepakt na vluchtmisdrijf in Gent

Een 20-jarige man heeft zich aangegeven bij de politie na het ongeval met vluchtmisdrijf in Gent, waarbij in de nacht van woensdag op donderdag een 22-jarige vrouw op haar fiets aangereden door een personenwagen. Dat meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. De politie kreeg om 3.54 uur de melding van een ongeval op de stadsring R40. Ter hoogte van het kruispunt van de Charles De Kerchovelaan en de Kunstlaan werd een vrouw op de fiets aangereden. De bestuurder nam de vlucht. Het slachtoffer, een 22-jarige vrouw uit Oudenaarde, werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige reed de vrouw op de oversteekplaats voor fietsers op het moment van de aanrijding.

De bestuurder van de wagen gaf zichzelf intussen aan bij de politie. Het gaat om een 20-jarige man uit Kortrijk. De jongeman werd opgepakt en moet een nacht in de cel blijven. “Hij heeft contact opgenomen met de politie en zichzelf kenbaar gemaakt. Het parket Oost-Vlaanderen heeft een onderzoeksrechter gevorderd. De verdachte wordt morgen voorgeleid”, zegt parketwoordvoerster An Schoonjans.

De onderzoeksrechter zal beslissen over de verdere aanhouding van de man. Hij wordt verdacht van onopzettelijke slagen en verwondingen in het verkeer en het veroorzaken van een ongeval met vluchtmisdrijf. Of de bestuurder de fietster had opgemerkt en of hij op het moment van het ongeval onder invloed verkeerde, is onduidelijk. Het parket geeft geen details over de verklaring van de verdachte aan de politie.

bron: Belga