Amerikaanse jongen schenkt Wii aan rouwende politie-agenten

Jongen geeft Wii aan rouwende agenten
Facebook / Jessica Duke

De Amerikaanse jongen Brady Duke heeft zijn Nintendo Wii aan een politiekorps gegeven. De reden? Hij had gehoord dat ze een collega hadden verloren en wou hen opvrolijken.

Net zoals veel 7-jarige jongens houdt Brady Duke van lezen en voetballen, maar zijn favoriete bezigheid is spelletjes spelen op zijn Nintendo Wii. Toch heeft hij dat speelgoed weggegeven aan agenten van het plaatselijke politiebureau in Wisconsin.

Een week eerder was politieman Jason Weiland om het leven gekomen tijdens zijn werk. Om de agenten een hart onder de riem te steken, besloot Duke zijn Wii op te sturen. Bij het cadeautje zat ook een brief. “Ik wil jullie bedanken voor het bewaren van mijn veiligheid en die van mijn familie”, schreef de jonge weldoener.

Posted by Wausau Police Department on Friday, 24 March 2017

Met het lieve gebaar scoorde de jongen heel wat punten bij de agenten. “We hebben de Wii in onze vergaderzaal gezet”, vertelt politiechef Ben Bliven aan nieuwssite WSAW. “Op die manier willen we angenten aanmoedigen om af en toe een pauze te nemen.”

Lang moest de Amerikaanse jongen zijn spelcomputer trouwens niet missen. Om Duke in de bloemetjes te zetten, kreeg hij van het politiebureau een Xbox360. “Bedankt Brady voor jouw compassie”, laat de politie weten op Facebook. “Ondanks je jonge leeftijd, ben je een mooi voorbeeld voor anderen in onze gemeenschap.”

Posted by Jessica Duke on Monday, 27 March 2017