Slachthuis Tielt trekt naar Raad van State

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het Exportslachthuis van de Degra Group in Tielt trekt naar de Raad van State. Daar willen ze de sluiting van onbepaalde duur aanvechten. Dat nieuws, dat Vlaams minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) vandaag bekend maakte, bevestigt CEO Thomas De Roover De Brauwer. Het slachthuis in Tielt werd vorige week gesloten toen dierenrechtenorganisatie Animal Rights beelden verspreidde van wantoestanden op de werkvloer. Op die beelden was te zien hoe varkens mishandeld werden. Maar het slachthuis wil er alles aan doen om zo snel mogelijk terug aan het werk te gaan.

"Het klopt dat we naar de Raad van State gaan. Als een goede huisvader moeten we alle manieren proberen om het bedrijf terug open te krijgen. We praten niets goed, maar het is onze taak om alle mogelijke opties te bekijken", aldus De Roover De Brauwer.

Maandagnamiddag overhandigde het bedrijf ook een dik dossier aan de bevoegde instanties, met daarin de analyse van de feiten en het actieplan dat garanties moet bieden voor de toekomst. "We staan in nauw overleg met de administratie. We willen ons vooral bewijzen door aan te tonen dat we wel degelijk respect hebben voor het welzijn van alle dieren", aldus de topman.

Het bedrijf hoopt het slachthuis zo snel mogelijk terug te openen, maar een termijn kunnen ze er niet op kleven. Het is ook nog onduidelijk wanneer de Raad van State zich over de zaak buigt.

bron: Belga