Op één dag meer dan 1.000 MIVB-reizigers betrapt zonder vervoersbewijs

Op één dag meer dan 1.000 MIVB-reizigers betrapt zonder vervoersbewijs

Tijdens een geïntegreerde politieactie (FIPA) op het openbaar vervoer in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn gisteren 1.166 reizigers zonder geldig vervoerbewijs op het MIVB-net betrapt. Bij de NMBS waren dat 18 reizigers zonder geldig vervoerbewijs op de Noord-Zuidas. Bij De Lijn waren dat er 45. Dat meldt de federale politie vandaag. De politieactie vond gisteren plaats van 14 tot 21 uur. Er werden onder andere controles uitgevoerd op de Noord-Zuidas tussen het Noordstation en het Zuidstation en in 24 stations of haltes van het metro-tram-bus netwerk, zoals Weststation, St Guido, Madou, Liedts en Simonis.

“De FIPA-actie werd gehouden om de criminaliteit nog verder te doen dalen op het Brussels openbaar vervoer en tegelijkertijd het veiligheidsgevoel van de gebruiker van trein, tram, bus of metro te bevorderen”, aldus de federale politie.

Bij de politieactie werd een persoon opgepakt die 180 gram heroïne bij zich had op de Noord-Zuidas. Ook zijn cannabisplanten ontdekt in een woning op het grondgebied van de politiezone Brussel-West. In diezelfde zone zijn vier mensen aangetroffen die nog een gevangenisstraf moeten uitzitten. Daarnaast zijn 31 personen aangetroffen die illegaal in het land verblijven.

De actie, gecoördineerd door de Coördinatie- en Steundirectie van het Brusselse federale politie, werd uitgevoerd door de 6 politiezones van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de spoorwegpolitie en de veiligheidsdiensten van de openbare vervoersmaatschappijen NMBS, MIVB, De Lijn en TEC. Ook stelde Dienst Vreemdelingenzaken specialisten ter beschikking voor het aspect illegale immigratie.

bron: Belga