Loena Hendrickx mag met persoonlijk record naar vrije kür op WK kunstschaatsen

Loena Hendrickx mag met persoonlijk record naar vrije kür op WK kunstschaatsen

Op het WK kunstschaatsen in het Finse Helsinki staat Loena Hendrickx na de korte kür van vandaag op plaats zeventien. Ze kreeg voor haar oefening in de Hartwall Arena 57,54 punten. Dat is een verbetering van haar persoonlijk record (55,41 punten), dat ze eind januari lukte op het op EK in het Tsjechische Ostra. De 17-jarige Loena is een WK-debutante en de jongere zus van Jorik Hendrickx, die eveneens deelneemt aan het WK. In Ostrava werd ze, ook als debutante, zevende. Broer Jorik werd er vierde.

De Russische titelverdedigster Evgenia Medvedeva kreeg met 79,01 punten de hoogste score achter haar naam, voor de Canadezen Kaetlyn Osmond (75,98 punten) en Gabrielle Daleman (72,19 punten).

De eerste 24 van de 37 deelneemsters plaatsten zich voor de vrije kür. Die wordt vrijdagavond geschaatst. Morgennamiddag zijn de mannen voor het eerst aan de beurt met hun korte kür. De vrije kür is voor zaterdagmiddag.

Op het WK zijn tickets te verdienen voor de Olympische Winterspelen van volgend jaar. De top twintig mag naar Pyeongchang 2018.

bron: Belga