Lloyd’s of London kiest Brussel voor Europese basis

Lloyd's of London kiest Brussel voor Europese basis

De Britse verzekeringsmarkt Lloyd’s of London gaat zijn Europese basis in Brussel vestigen. Dat meldt de Financial Times vandaag. De Belgische hoofdstad haalt het van vanzelfsprekendere locaties als Luxemburg of Dublin omwille van de kennis van de lokale regulatoren over de werking van de verzekeringsmarkt en omwille van de nabijheid van de Europese politici, luidt het in de Financial Times. De verzekeringsmarkt, een besloten ontmoetingsplaats voor aanbieders en vragers van verzekeringen, had eerder al aangegeven een vestiging te willen opzetten op het Europese vasteland omwille van de Brexit. Op die manier kunnen de paspoortrechten behouden worden die nodig zijn om diensten te kunnen blijven verkopen in de Europese Unie na de Brexit.

Brussel heeft nog geen brede gespecialiseerde verzekeringsindustrie en werd volgens de Financial Times ook niet verwacht om veel aandacht op te wekken.

De nieuwe vestiging in Brussel zal geen grote verhuis van personeel met zich meebrengen. Lloyd’s stelt iets meer dan duizend mensen te werk, en de vestiging in Brussel zal volgens de Financial Times naar alle waarschijnlijkheid niet meer dan honderd werknemers tellen.

Llyod’s was een fervente tegenstander van een Brexit en ijverde vervolgens hard voor een behoud van de paspoortrechten. Nu die beide zaken verloren lijken, is de verzekeringsmarkt zich aan het voorbereiden op een harde Brexit.

Volgens de Financial Times zou de Brusselse vestiging van Lloyd’s binnen het jaar actief kunnen zijn.

bron: Belga