FIBA Europe Cup - Oostende-coach Gjergja: "Vijf punten volstaan niet"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Dario Gjergja, de Kroatische coach van BC Oostende, was achteraf niet tevreden met de nipte 85-80 zege in de heenmatch van de halve finales van de FIBA Europe Cup tegen Chalon. "De terugmatch zal heel moeilijk worden", aldus Gjergja. "Om eerlijk te zijn denk ik niet dat dit volstaat." "Chalon is een team dat er de volle 40 minuten voor blijft gaan", opende Gjergja. "Robertson en Clark zaten drie quarters in onze achterzak. Maar concentratieverlies en domme fouten kosten ons in het slot een grotere zege. Boukichou heeft het team in de steek gelaten op dat moment. Dat ga ik hem morgen ook duidelijk op beelden laten zien. Hij was te veel op zoek naar punten en vergat zijn defensieve taken. Dat kan ons duur te staan komen. Om eerlijk te zijn: ik denk dat vijf punten te weinig is. Tien punten waren nodig, maar het is nu zo."

"Er had meer in gezeten", legde Jean Salumu, net terug uit blessure, uit. "Dat beseft het hele team. Chalon is een heel atletisch team en thuis zijn ze erg sterk, maar ik geloof er nog in. We gaan ginds ons uiterste best doen en hopelijk volstaat dat. Persoonlijk ben ik overigens wel tevreden over mijn partij. Ik kom terug na een lange blessure, maar kon het ritme meteen oppikken."

Chalon zelf toonde zich gematigd tevreden. "Het is geen slechte uitslag", opende coach Jean-Denys Choulet. "Natuurlijk is verliezen nooit leuk, maar het zijn maar vijf punten verschil. Ik ben blij dat we in het slot de kloof hebben kunnen verkleinen. Thuis, met de fans achter ons, kunnen we de kloof helemaal kunnen dichten. Bij Oostende is vooral Katic mij opgevallen. Wat een speler! Hij heeft ons pijn gedaan."

"Pas in het slot kwamen we goed in de wedstrijd", beaamde Cameron Clark, woensdag topschutter met 28 punten. "Het is jammer dat we in het begin niet op ons normale niveau speelden. Maar we hebben vertrouwen dit resultaat volgende week om te buigen."

bron: Belga