Jonge schemerhaai raakt verzeild in een zwembad

Een jonge schemerhaai is in Australië op een ongebruikelijke plek gevonden. Het roofdier was verzeild geraakt in een zwembad nabij Sydney. 
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Haaien kom je normaal enkel tegen in open water, maar dit exemplaar had zich per ongeluk een weg gebaand naar een zwembad op Palm Beach in Sydney. Niet dat het dier daar veel last veroorzaakte, want het duurde even voordat zwemmers haar opmerkten.

"Een van de andere zwemmers stond op het punt in het bad te springen. Maar hij keek even op en neer en verklaarde dat er een haai in het water zat", vertelt Jennifer Hill bij BBC News. De vrouw had toen al enkele baantjes getrokken, zonder er erg in te hebben dat ze het water deelde met een jong roofdier. "Dat haaitje is erin geslaagd om zich voor iedereen te verstoppen."

Hoe de haai het land heeft overgestoken is niet exact geweten. Waarschijnlijk zit het hoogtij er voor iets tussen.

Uiteindelijk is een gespecialiseerde dierendienst er plaatse plaatse gekomen. Met behulp van netten hebben ze het dier terug naar zee gebracht. "Ze was sowieso geen gevaar voor de zwemmers. Maar eenmaal schemerhaaien volgroeid zijn, zijn het erg sterke roofdieren", aldus Kerrie McDonald van het Manly Sea Life Sanctuary.