Nederlandse rapper loopt in onderbroek over straat en iedereen doet hem na

YouTube

De Nederlandse rapper Boef rent in een van zijn nieuwe videoclips in onderbroek over straat. Hiermee lanceert hij meteen een nieuwe trend, de boefchallenge.

Duizenden Nederlandse jongeren doen Boef na in de videoclip van zijn nieuwe hit ‘Habiba’. Ze lopen in ondergoed over straat en meestal ook op blote voeten. Degene die de trend op gang zette, was de YouTuber Ta Joula. Hij postte een gelijkaardig filmpje van zichzelf en hiermee was de #habibachallenge op Instagram gelanceerd. Boef heeft er een speciaal Instagram-account voor geopend en het telt nu 35.000 volgers. De challenge verzamelt al enkele dagen de gekste filmpjes.

Nr. 127 #habibachallenge #giro555 @andreaspara2001

A post shared by Habiba Challenge (@boefchallenge) on

Niet enkel jongens komen in hun ondergoed op straat. Ook meisjes rennen de straat op in string en peuters in korte broek. Bekende Nederlanders beginnen ook massaal deel te nemen aan de actie.

De 24-jarige rapper, wiens echte naam Sofiane Boussaadia is, kent op korte tijd een groot succes. Zijn nieuw nummer ‘Habiba’ kwam de Top 40-hitlijst meteen binnen op de negende plaats.