Dit eten we wereldwijd na een avondje stappen

Pixabay

Na een goed nachtje uitgaan heeft zo goed als iedereen zin in een lekkere, vettige snack. Dat zouden we beter niet doen, en toch is het een wereldwijd gebeuren.

Na een paar drankjes naar binnen te hebben gespeeld, gaan we na een nachtje stappen vaak op zoek naar vettig eten. Deze zijn enkele lievelingsgerechten die over de wereld worden gegeten.

Munchie Box

In Schotland verkiezen ze de munchie box, een combinatie van noedles, loempia’s, rijst, uienringen, frietjes, kebab, kip of pizza.

Ideaal als je niet weet waar je zin in hebt.

 

 

Chorizo-brood

In Portugal wordt er dan Chorizo-brood gegeten. De naam vertelt al voldoende.

Heerlijk in alle eenvoud!

 

 

Cong You Bing

De inwoners van Shanghai, de grootste stad van China, eten als midnight snack Cong You Bing. Het is een gevulde eierpannenkoek met groenten en vlees.

Best nog gezond in vergelijking met wat ze in Schotland en Portugal eten.

 

The Green Ambulance

In Zuid-Afrika verkiezen ze geen vettig eten na het uitgaan, wel nog een extra drankje.

Het groene drankje wordt ook wel ‘The Green Ambulance’ genoemd. Er wordt gezegd dat het drankje je van een kater zou verlossen.

 

Banitsa

De Bulgaren kappen om middernacht een banitsa naar binnen. Dat is een gebakje met verschillende laagjes waar kaas en ei tussen zit. Ze eten dit samen met boza, een gefermenteerde drank. Het wordt ook wel eens gegeten met ayran, een zoutig yoghurtdrankje.