Van den Driessche eist onafhankelijke studie over renovatie Koning Boudewijnstadion

door
Belga
Leestijd 2 min.

"Waarom een nieuwe studie als er al één bestond? Waarom een studie laten uitvoeren door een concurrent van het Koning Boudewijnstadion? Deze studie is een wanhopige reanimatiepoging van de voorstanders van het Eurostadion die al in verdedigingsmodus zitten," zo reageren N-VA-fractieleider in het Brussels Parlement Johan Van den Driessche en N-VA-gemeenteraadlid in Grimbergen Philip Roosen op de studie over de renovatie van het Koning Boudewijnstadion die Ghelamco heeft laten uitvoeren. Aangezien het resultaat van die analyse nog niet werd bezorgd aan het parlement, is het onmogelijk om de discussie over die analyse ten gronde te voeren. Toch maakt Van den Driessche een paar politieke kanttekeningen: "Deze studie kwam er in opdracht van Ghelamco, dat absoluut het concurrerende Eurostadion wil bouwen. Bovendien kwam deze studie tot stand zonder het architectenkantoor dat een tegengestelde stelling verdedigt, te consulteren. Dit heeft minstens in de perceptie een probleem van geloofwaardigheid. Daarom vraag ik met aandrang naar een onafhankelijke studie".

Van den Driessche vraagt zich ook af waarom er een nieuwe studie nodig was, vermits Brussels minister Guy Vanhengel (Open Vld) verklaarde dat het onderzoek naar de renoveerbaarheid reeds in mei 2016 gebeurd was. "Ik heb dus grote vragen bij de timing van deze studie en kan alleen maar besluiten dat een deftig onderzoek naar de renoveerbaarheid van het Koning Boudewijnstadion in het verleden nooit gebeurd is", besluit hij.

Philippe Roossen wijst er ook nog op dat de "betwistbare conclusie van de studie dat het KBS niet renoveerbaar zou zijn, helemaal niet impliceert dat het Eurostadion geen ernstige mobiliteitsproblemen heeft en de niet-verenigbaarheid met de geldende GRUP-regels plotseling opgelost zou zijn".

bron: Belga