Samsung plant heruitgave van Galaxy Note 7

Samsung plant heruitgave van Galaxy Note 7

De Zuid-Koreaanse technologiereus Samsung is van plan om de zwaar gecontesteerde smartphone Galaxy Note 7 opnieuw op de markt te brengen. Vorig jaar was er nog een grote terugroepactie van dit model nadat bleek dat bij sommige toestellen de batterij was ontploft. Samsung zag zich door de veiligheidsproblemen genoodzaakt om wereldwijd 2,5 miljoen toestellen terug te roepen.
Ondanks de vele problemen, en het gezichtsverlies, maakte het bedrijf maandag zijn plannen bekend om de toestellen opnieuw op de markt te brengen, zij het wel als herstelde of “refurbished” toestellen. Samsung benadrukt evenwel dat al die toestellen gerecycleerd zullen worden op milieuvriendelijke manier, in overeenstemming met de lokale autoriteiten en naargelang de lokale vraag.
Wanneer de toestellen daadwerkelijk op de markt worden gebracht, moet nog worden beslist, gaf het bedrijf nog mee.
Daarnaast maakten de Zuid-Koreanen twee nieuwe manieren bekend waarop ze de toestellen zullen recycleren. Zo zijn ze van plan om het mobieltje helemaal uit elkaar te halen zodat de kostbare metalen in het toestel gerecupereerd kunnen worden.
De wijze van recyclage was een van de bezorgdheden van milieuorganisatie Greenpeace. De organisatie klaagt al geruime tijd de manier aan waarop smartphones de voorbije tien jaar zijn geproduceerd en weggegooid, met dramatische gevolgen voor het milieu. De BBC weet dat Greenpeace tevreden is met de plannen van Samsung, al hopen ze ook snel de concrete uitwerking hiervan te zien te krijgen.

bron: Belga