Pleegzorg allereerste sociale partner van Rode Duivels

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Rode Duivels en de organisaties Pleegzorg Vlaanderen en Famille d'Accueil slaan de handen in elkaar om een pleeggezin te vinden voor kinderen die opgroeien in een moeilijke thuissituatie en geen veilig en warm gezin vinden. Dat is vandaag bekendgemaakt. De afgelopen weken verschenen er regelmatig foto's van de Rode Duivels met #600togo. Deze hashtag betekende het begin van de lancering van het nieuwe "Devilish +Pact" tussen onze nationale ploeg en de organisaties Pleegzorg Vlaanderen en Famille d'Accueil. #600togo staat voor het tekort aan pleeggezinnen waarmee Pleegzorg Vlaanderen en Famille d'Accueil ieder jaar worden geconfronteerd. Dit betekent dat 600 kinderen die opgroeien in een moeilijke thuissituatie, geen veilig en warm gezin vinden om hen een aantal maanden, een aantal jaren of af en toe een weekend op te vangen.

Na het EK 2016 gingen de Rode Duivels op zoek naar een goed doel waar ze zich als team voor konden inzetten. Verschillende organisaties stelden zich kandidaat en uiteindelijk werd gekozen voor Pleegzorg Vlaanderen en Famille d'Accueil als hun goede doel tijdens de WK-kwalificatiecampagne.

Twee jaar lang zullen de Rode Duivels ernaar streven om de werking van Pleegzorg Vlaanderen en Famille d'Accueil beter bekend te maken bij het grote publiek, pleegkinderen te verrassen met leuke activiteiten en pleegouders te bedanken omdat zij hun gezin openstellen voor kinderen die opgroeien in minder goede omstandigheden.

Vandaag wordt via de sociale media van @BelRedDevils een filmpje van een aantal Duivels gepost die brieven voorlezen die pleegkinderen geschreven hebben over hoe het voelt om op te groeien in een pleeggezin.

bron: Belga