Kwal. WK 2018 - Scheldende Lionel Messi vier speeldagen geschorst

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Internationale Voetbalfederatie FIFA heeft Lionel Messi een schorsing van vier speeldagen en een boete van 10.000 Zwitserse frank (9.350 euro) opgelegd. De Argentijnse sterspeler wordt betraft voor beledigingen aan het adres van assistent-scheidsrechter Marcelo Van Gasse, vrijdag (23 maart) in de levensbelangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tegen Chili (1-0). De ster van Barcelona werd uitgeroepen tot Man van de Match nadat hij Argentinië vanop de stip de drie punten bezorgde. "De Vlo" had het vrijdag niet begrepen op enkele beslissingen van assistent-scheidsrechter Van Gasse en stak zijn frustratie niet onder stoelen of banken. De kleine balgoochelaar werd betrapt op obsceen taalgebruik. Na de partij weigerde hij ook de hand van de grensrechter te schudden.

De scheidsrechter maakte geen rapport op van het wangedrag, maar de FIFA besloot toch in te grijpen. "Lionel Messi is schuldig bevonden aan het overtreden van art. 57 van de FIFA Disciplinary Code (FDC) door beledigende uitspraken te maken richting de assistent-scheidsrechter," communiceert de FIFA.

Dinsdagavond moet Messi in La Paz al aan de kant blijven in de wedstrijd tegen Bolivia. Alleen in de achttiende en laatste WK-kwalificatiewedstrijd van Argentinië tegen Ecuador mag hij weer in actie komen. Van de laatste drie wedstrijden die Argentinië zonder Messi speelde, werd er niet één, gewonnen.

Argentinië staat na 13 speeldagen met 22 punten derde in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiezonde voor het WK 2018. Het telt 1 punt meer dan Colombia en 2 punten meer dan Ecuador en Chili. Alleen de eerste vier ploegen zijn rechtstreeks geplaatst voor het WK in Rusland. De vijfde speelt een barrageduel tegen een land uit Oceanië. De kwalificatie is voor bondscoach Edgardo Bauza en de zijnen dus geen sinecure.

bron: Belga