Kampioen Cleveland gaat kansloos onderuit in San Antonio

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Cleveland Cavaliers zullen zich moeten herpakken als ze hun NBA-titel dit seizoen willen verlengen. Het team van superster LeBron James was meer dan een maatje te klein voor San Antonio. Het werd 103-74. Voor de 'Cavs' was het al de negende nederlaag in vijftien wedstrijden deze maand. Ze zijn meteen ook hun leidersplaats in de Eastern Conference kwijt. Die is nu voor Boston, dat een keer meer won (48 tegen 47 zeges, allebei 26 nederlagen). Kawhi Leonard leidde de Spurs met 25 punten naar de vlotte zege. LeBron James werd met 17 punten 'topschutter' bij de bezoekers. "LBJ" was zo ontgoocheld over het optreden van zijn team dat hij na zijn vervanging wegens rugpijn tijdens het vierde kwart de kleedkamer opzocht. Drie weken voor de start van de play-offs heeft Cleveland duidelijk nog heel wat werk voor de boeg.

San Antonio won voor de 57e keer dit seizoen (16 nederlagen) en verstevigde zo zijn tweede plaats in de Western Conference achter Golden State (59-14).

Russell Westbrook tekende in Dallas voor zijn 37e triple double van het seizoen. De sterspeler van Oklahoma City was tegen de Mavericks goed voor 37 punten, 13 rebounds en 10 assists. Met nog negen matchen te gaan in het reguliere seizoen, komt Westbrook steeds dichter bij het record van Oscar Robertson. Die lukte 41 triple doubles in het shirt van Cincinnati Royals tijdens het seizoen 1961-1962.

De Thunder won in Dallas met 91-92 en heeft als zesde in de Western Conference bijna zijn ticket voor de play-offs beet.

bron: Belga