Bevers weghalen uit Walibi heeft “geen enkele zin”

Bevers weghalen uit Walibi heeft "geen enkele zin"

De familie bevers weghalen uit het pretpark Walibi, omdat die de veiligheid van de bezoekers in gevaar brengen, “heeft geen enkele zin”. Dat zegt Natagora, de Franstalige tegenhanger van Natuurpunt. De bevers moeten weg, omdat ze knagen aan bomen die naast de attractie ‘De Weerwolf’ staan. Die dreigen daardoor op de rollercoaster terecht te komen. Walibi Belgium nam maandag al contact op met de Waalse autoriteiten om de bevers binnenkort te laten verwijderen. Het departement Natuur en Bossen van het Waals gewest gaf daarop zijn fiat om de dieren te laten afmaken. Dierenpark Pairi Daiza bood daarop via Facebook aan om de beschermde dieren op te vangen.

Volgens Natagora hebben beide opties echter weinig zin. “Een beverfamilie weghalen opent alleen maar ruimte voor nieuwe dieren”, klinkt het daar. Walibi doet er volgens de ngo beter aan de bomen op het grondgebied te beschermen tegen de knaagdieren.

Walibi zelf verklaart op Facebook dat het zich zal schikken naar de beslissing van het departement Natuur en Bossen. “De manier waarop we hiermee omgaan hangt volledig af van dat officieel orgaan. Walibi neemt zelf geen enkele beslissing in het dossier. Onze enige verantwoordelijkheid is de veiligheid van de bezoekers garanderen”, klinkt het daar.

bron: Belga