België geeft het na de rust uit handen in Rusland

De Rode Duivels hebben dinsdagavond in het olympisch stadion in het Russische Sotsji in een oefeninterland tegen Rusland 3-3 (rust: 1-3) gelijkgespeeld. Bij de rust leek de lucratieve interland tegen een defensief kwakkelend Rusland al bijna gespeeld voor de Belgen, die nochtans na drie minuten op achterstand waren gekomen na een doelpunt van Viktor Vasin. Kevin Mirallas scoorde na zeventien minuten vanop de stip de gelijkmaker na een strafschopfout op Christian Benteke, diezelfde Benteke duwde in het slot van de eerste helft de thuisploeg in de put met twee doelpunten (43. en 45.): 1-3 en de Russen mochten onder een striemend fluitconcert naar de kleedkamers.

Bondscoach Roberto Martinez miste een rist geblesseerden en had in vergelijking met de wedstrijd tegen de Grieken liefst zeven vervangers aan de aftrap gebracht. In de tweede helft startte er een festival van vervangingen. Invaller Aleksey Miranchuk (74.) scoorde de aansluitingstreffer en in de toegevoegde tijd viel zelfs nog de gelijkmaker van Aleksandr Bukharov (90.+2).

Met twee draws bleven de Rode Duivels de voorbije week onder de verwachtingen, nadat ze zaterdag tegen Griekenland pas in de slotfase van de wedstrijd een blamage konden vermijden. De eerstvolgende interland wordt pas begin juni in en tegen Estland gespeeld.