Amerikaanse rechtbank wijst klacht van nabestaanden van de crash van Germanwings af

Amerikaanse rechtbank wijst klacht van nabestaanden van de crash van Germanwings af

Een Amerikaanse rechtbank heeft de eis tot schadevergoeding van nabestaanden van de crash van een toestel van Germanwings in de Franse Alpen tegen een vliegschool van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa in de VS afgewezen. Dat moet uit een kennisgeving op het internet blijken. Germanwings is een dochtermaatschappij van Lufthansa. De nabestaanden van 80 slachtoffers van de crash willen in de Verenigde Staten de verantwoordelijkheid leggen bij de vliegschool, waar co-piloot Andreas Lubitz werd opgeleid. Volgens het onderzoek had hij het toestel van Germanwings in de Franse Alpen ruim twee jaar geleden bewust laten neerstorten. Daarbij kwamen alle 150 inzittenden om.

De afwijzing is aan voorwaarden gebonden, deelden de advocaten van de eisers mee. Zo legde rechtbank de partijen op het juridisch geschil verder te voeren in Duitsland, zei advocaat Christof Wellens in Mönchengladbach. Als geen enkele Duitse rechtbank de klacht aanvaardt, kan de hervatting van de procedure in de VS aangevraagd worden.

Een woordvoerder van Lufthansa wilde voorlopig geen commentaar geven op de beslissing van de rechtbank. De vliegschool had van de psychische problemen van haar leerling-piloot om de hoogte kunnen zijn en hem een opleiding kunnen weigeren, luidt het argument van de klagers.

bron: Belga