Merijn van Temptation Island al vijf jaar vader

SBS Belgium

Er werd al eerder geroddeld dat Merijn van Temptation Island een kind had. Nu is het een zekerheid. De beste vriendin van de moeder doet een boekje open over Merijns vaderschap.

Het gerucht deed al even de ronde dat Merijn van Temptation Island een dochter zou hebben. Verleidster Natasja schreef in een Facebookpost: “Je kan je beter zorgen maken om alles in je eigen leven goed op een rijtje te hebben, en je weet donders goed wat ik bedoel”. De post werd gevolgd door een baby-emoticon. Iemand reageerde in de comments op de post van Natasja en meldde daarbij dat hij al bijna vijf jaar geleden vader is geworden van een meisje.

“Hij is zelfs erkend als vader, maar een vader zou ik hem niet noemen. Binnenkort wordt dat kind vijf, maar Merijn kijkt er niet naar om. Zelfs bij de bevalling was hij niet aanwezig. Eén keer heeft hij z’n dochter gezien, toen het meisje al een halfjaar oud was”, zegt een vriendin van de moeder.

Alimentatie

Merijn zou er zelfs alles aan doen om zo weinig mogelijk alimentatie te betalen, klinkt het in Dag Allemaal. “Hij beweert dat hij nog steeds student is en dus geen inkomen heeft, zodat hij maar vijfentwintig euro alimentatie per maand moet betalen. Terwijl hij wél werkt, als dj. Beschamend gewoon!”

Volgens de vriendin heeft de moeder meerdere pogingen ondernomen om het contact met de vader te herstellen. “Maar Merijn hield de boot af. Zoals het er nu naar uitziet, zijn z’n capriolen in Temptation het enige beeld dat zij ooit van haar vader te zien zal krijgen. Erg, hè?”

Volgens de voorwaarden om deel te kunnen nemen aan het Vijf-programma mag een koppel nochtans geen kinderen hebben. “Dat, uiteraard, omdat we willen voorkomen dat gezinnen uit elkaar vallen”, zeggen Vijf en producent Warner. Ze lieten ook weten dat ze liever hadden dat de deelnemers ook geen kinderen hadden uit vorige relaties.